Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Therion: Τα 25 χρόνια και τα "Λουλούδια του Κακού"



Και με αυτόν την ωραία συγκυρία η μεγάλη μπάντα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει ένα νέο δίσκο.
Ένα δίσκο του οποίου το καλλιτεχνικό περίβλημα ο frontman των Σουηδών Christofer Johnsson, σχεδίαζε αρκετό καιρό. Στην περιοδεία τους "Flowers Of Evil" που σχεδιάζουν λοιπόν και αρχίζει στις 28 Σεπτεμβρίου και θα γιορτάζουν τα 25 χρόνια της μπάντας θα παρουσιάσουν και τον επερχόμενο δίσκο τους με τίτλο “Les Fleurs du Mal”.
"Η κατάλληλη στιγμή ποτέ δεν ερχόταν οπότε με αφορμή την 25η επέτειο του συγκροτήματος σκέφτηκα ότι ήταν η σωστή στιγμή. " εξηγεί ο Christofer Johnsson. 
Όσον αφορά τον τίτλο του άλμπουμ είναι πολύ γνωστό και παρμένο από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του Charles Baudelaire που είχε προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις με το περιεχόμενο και το νόημα 6 ποιημάτων ειδικά αυτής της συλλογής. Μάλιστα ο ποιητής είχε κατηγορηθεί και του είχε επιβληθεί πρόστιμο επειδή τα ποιήματα αυτά προσέβαλαν τη δημόσια αιδώ και μέχρι το 1949 θεωρούνταν απαγορευμένα.
Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Adulruna studio. Για αυτό το project ο Christofer Johnsson αποκάλυψε και άλλες δυσκολίες όπως: "Γίναμε πολύ αμφιλεγόμενοι όσον αφορά την ταυτότητα των Therion αλλά και αυτή της Nuclear Blast Records, οπότε σκεφτόμουν να πάρω πίσω τα πρωτότυπα και να τα κυκλοφορήσω με δική μου ταμπέλα. Και μετά από κάποιες δικές μου διαπραγματεύσεις αυτό πραγματοποιήθηκε. Αλλά οι Therion θα συνεχίσουν στη Nuclear Blast για τις μελλοντικές κυκλοφορίες τους." Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου